Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Zout: mag het iets minder zijn
Zout: mag het iets minder zijn

Zout is bij uitstek het meeste gebruikte kruid in onze keuken.  Werkelijk alles brengen we ermee op smaak: aardappelen, groenten, vlees, slaatjes… Dat zorgt ervoor dat in België de gemiddelde zoutinname per dag op 9 gram ligt. Nochtans raadt de Hoge Gezondheidsraad aan om het zoutverbruik te beperken tot slechts 5 g per dag. Bijna de helft minder dus.

Je zoutinname verminderen heb je deels zelf in de hand. Maar ook voedingsproducenten zouden kunnen bijdrage tot het verminderen van de zoutinname. Uit een recent Australisch onderzoek is immers gebleken dat als voedingsproducenten minder zout in hun producten zouden verwerken, jaarlijks zo’n één op vijf minder hartziekten zouden voorkomen worden.

En om het je nog makkelijker te maken om het zoutgehalte van voedingsproducten en kant-en-klare maaltijden te weten te komen, kent 123feelfree er een eenvoudig 123-niveau aan.  Heeft een product of een kant-en-klare maaltijd een niveau van 0, 1 of 2, dan valt het best nog mee wat betreft zoutgehalte. Al wat daarboven ligt, bevat vrij veel zout.

Reacties
 
Plaats reactie