Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Zo overleef je de luchthaven!
Zo overleef je de luchthaven!

Hoewel we vaak een uur zitten te wachten om eindelijk aan boord van het vliegtuig te mogen, is de luchthaven toch een plaats van stress en haast. Dat gaat vaak ten koste van een goede en gezonde voeding, zeker bij personen die regelmatig vliegen en wel ‘iets zullen kopen’.

Toch kan je best gezond de vlucht aanvangen. Met een beetje goede wil en een kleine voorbereiding, ga je de lucht in zonder opnieuw met een veel te dure hamburger in je maag.

Home sweet home

De beste manier is eten meebrengen van thuis. Een boterham of koude pasta is snel gemaakt en is zowel goedkoper als gezonder. Zorg daarnaast ook voor wat snacks, zoals fruit of een zakje met nootjes.

Drinken mag je niet meenemen door de controle, maar kan je wel kopen in de luchthaven. Kies hier altijd voor water: dit is zowel goedkoop, gezond als dorstlessend.

Voel je jou toch kiplekker?

Ga je toch voor een snelle hap in de luchthaven? Kies dan een salade met bijvoorbeeld kip. Deze bevatten meestal rond de 350 calorieën, wat goed meevalt in vergelijking met een burger. Toch zin in dit laatste? Neem dan een kleine of medium maat en drink er water bij in plaats van frisdrank.

Water, water, water...

Het is ten slotte belangrijk een onderscheid te maken tussen honger en goesting. Het is niet omdat je wil eten, dat het effectief nodig is. Verveling en een ongelukkig gevoel zorgen er namelijk sneller voor dat je zin krijgt in een hap. Tevens dorst creëert een hongerig gevoel. Toch is dit snel opgelost met een glaasje water.

... en beweging!

Tenslotte is het ook belangrijk voldoende te bewegen vooraleer je op het vliegtuig stapt. Zo help je jouw vertering een handje en krijgt je bloedsomloop een boost. Dus: strekken die beentjes, zwaaien die armpjes en erna...

Volop genieten van je reis!

P.S. Heb jij nog evenwichtige voedings- of bewegingstips voor op de luchthaven?

Reacties
 
Plaats reactie