Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Zo bespaar je geld in de supermarkt!
Zo bespaar je geld in de supermarkt!

Iedereen heeft eten nodig, maar… Hoeveel je daaraan uitgeeft, verschilt sterk. Daarbij speelt niet wat je wil eten een rol, maar waartoe de supermarkt je ongemerkt verleidt. We zetten enkele valkuilen en oplossingen voor je op een rijtje!

Klassieke valkuilen zijn strategisch geplaatste producten op ooghoogte. Die zijn vaak exclusiever en kostelijker. Waar je ook beter geen buit maakt, is het verraderlijke rekje vlak naast de kassa. Het bulkt van de prijzige snoepjes, die bovendien niet tip top voor je lijn zijn.

Doe het zelf!

Je supermarkt biedt minstens tien verschillende soorten voorgesneden en -verpakte sla (of andere groenten) aan. Dat kleurrijke aanbod verleidt en doet je het water meteen in de mond lopen, maar… Wist je dat die zakjes groen vaak drie keer zo duur zijn als een authentieke krop? Vanaf nu was en snij je dus beter zelf. Het is zo gebeurd en je spaart een hele hoop geld uit. Hetzelfde telt voor voorgesneden fruitsla en kaasblokjes.

Volg de seizoenen

Zorg dat je zo vaak mogelijk seizoensproducten koopt. Die zijn niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker omdat ze van dichtbij komen. Na een bezoekje aan de markt weet je meteen wat er deze maand op de groenten- of fruitkalender staat!

Reacties
 
Plaats reactie