Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Zin in Zee: een succesvolle eerste editie!
Zin in Zee: een succesvolle eerste editie!

Op 21 maart werd in Bredene het startschot gegeven voor een energieke lente. Het eerste Zin in Zee-event was een groot succes! We konden rekenen op vele enthousiaste deelnemers en een geslaagde brunch. En hoewel het fris was voor de tijd van het jaar, bleven de voorspelde regenbuien uit. Daar werd iedereen goed geluimd van!

Wat stond er allemaal op het programma?

De dag werd goed gestart met een lekkere en gezonde 123feelfree-brunch. De deelnemers konden genieten van verschillende broodsoorten en pistolets met zoet en zout beleg, waaronder heerlijke Ganda Ham en jonge Beauvoordse boerenkaas. Maar ook de suikerarme confituur en choco van Bioshop Mordan kon onze gasten bekoren. De heerlijke smoothies en de eitjes werden vakkundig klaargemaakt door hotelschool Ter Duinen. De gasten konden ook kiezen voor ambachtelijke yoghurt met granen, vers fruit en een glaasje versgeperst fruitsap van Verhofstede. Al dit lekkers kreeg een 123feelfree-label. Zo zag je in een oogopslag hoeveel zout, suiker, vet, vezels en energie alles bevatte.

Na een deugddoende brunch was het tijd om de benen te strekken, want je stemt voeding en beweging best goed op elkaar af. Verschillende deelnemers hebben meegedaan aan de wandeling van 12 kilometer. Al snel werd duidelijk dat wandelen extra leuk is in goed gezelschap. De gidsen van Anders Reizen namen de deelnemers op sleeptouw en lieten hen de ongerepte kust van Bredene en het mooie hinterland zien.

Het lekkere vervolg

Het eerste Zin in Zee-event luidde meteen de start in voor de Zin in Zee-campagne. Vanaf nu kan je aan de kust makkelijker dan ooit gezond eten en bewegen. Een hele groep horecazaken zetten minstens één zoutarm en één suikerarm gerecht op hun menu. Daarnaast bieden deze brasseries, restaurants en hotels, lokale en boeiende bewegingstips aan op maat. Denk bijvoorbeeld aan wandel- en fietsroutes met gezonde stopplaatsen. Alle deelnemende horecazaken vind je op www.zininzee.be.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes van Zin in Zee? Volg ons dan op Facebook. Je kan hier ook de foto’s bekijken van onze eerste editie.

Reacties
 
Plaats reactie