Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Zalm is lekker gezond
Zalm is lekker gezond

Vrouwen die twee maal per week vette vis eten, hebben 14% minder kans op borstkanker.  Dat wijst onderzoek uit.

Een team Chinese onderzoekers bestuurde het verband tussen vis, de opname van omega-3-vetzuren en het risico op borstkanker. Hiertoe bekeken ze de resultaten van 26 studies uit de Verenigde Staten, Europa en Azië. Goed voor een totaal van 800.000 deelnemers en 20.000 vrouwen met borstkanker. Daaruit bleek dat omega-3-vetzuren zorgden voor een daling van 14 procent van het risico op borstkanker bij diegene die het meeste vette vis consumeerden in vergelijking met diegenen die nooit omega-3 opnamen.

Om je kans echt aanzienlijk te verkleinen, moet je wel één of twee porties olierijke vis zoals zalm, tonijn of sardientjes eten. Witte vis is trouwens ook gezond, maar bevat minder essentiële vetzuren. Het onderzoek bevatte wel een tekortkoming: er werd geen rekening gehouden met het gewicht, de hoeveelheid lichaamsbeweging en de alcoholopname van de vrouwen.

Zin gekregen in een portie vis? Probeer dan eens deze sushi met tonijn en watermeloen of deze zalm met wilde rijst en gestoofde groenten.

Reacties
 
Plaats reactie