Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Wit, groen of paars? Bloemkool!
Wit, groen of paars? Bloemkool!

Bloemkool eet je het hele jaar door, maar van augustus tot oktober is de groente vers van het veld. We eten ze vaak gedrenkt in bechamelsaus, maar puur natuur smaakt ze minstens even goed. Of: wat dacht je van een groen of paars stuk?

 

Paarse bloemkool lijkt op een broccoli en kleurt groen als je ’m kookt. Bovendien is hij milder van smaak. Een ander bevriend kooltje is de puntige romanesco broccoli of ‘broemkool’. Deze Italiaan heeft geen bolle roosjes, maar oogstrelende torentjes.

Stuk voor stuk smakelijke kolen, die mooi paren ‘in the mix’ bij een stukje vis of vlees. Werk af met room, kaas (zoals Boursin, Comté of Gruyere) en curry. De groente is licht verteerbaar en rijk aan vitamine C. Goed om je weerstand een duwtje in de rug te geven vooraleer de winter zich in je koude kleren nestelt.

Reacties
 
Plaats reactie