Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Winkeltips: geef bacteriën geen kans
Winkeltips: geef bacteriën geen kans

Wat is er gezelliger dan ’s avonds met het ganse gezin rond tafel te zitten voor een lekker maal. Wanneer we allemaal samenzitten, smaakt het toch net iets beter.  En natuurlijk wil je dan extra aandacht spenderen aan wat er op tafel komt. Je duikt een lekker receptje op waarvan je weet dat het bij iedereen in de smaak valt en achteraf neem je gracieus alle complimenten in ontvangst.

Maar ook rekening houden met kwaliteit, houdbaarheid en je ingrediënten op de juiste manier bewaren zullen bijdragen aan een goede maaltijd. En wat nog belangrijker is, je houdt er allerlei bacteriën mee buiten.

Dat een evenwichtige maaltijd in de supermarkt begint, wisten we bij 123feelfree al langer. Vandaar dat we de ‘Fooddler®’ ontwikkelde, een eenvoudige scanningtoepassing op je smartphone waarmee je in één oogopslag het energieniveau van een product te weten komt.

Maar ook onderstaande 123feelfree winkeltips, helpen je bij het bereiden van een evenwichtige maaltijd. En ze geven bacteriën geen kans:

-          Een uitgestippeld winkelparcours

Het is belangrijk dat voedingsmiddelen steeds op een constante temperatuur blijven. Zo voorkom je dat bacteriën zich gaan vermenigvuldigen. Zo leg  je de gekoelde en diepgevroren producten pas op het einde van je winkeltrip in de winkelkar.

Wist je trouwens dat een uurtje winkelen je al gauw energieniveau 2 oplevert?

-          Chek, dubbelcheck

Op de meeste verpakkingen staat de houdbaarheidsdatum. Controleer deze steeds goed. Het gebeurt namelijk wel vaker dat er nog artikelen te koop worden aangeboden na de minimale houdbaarheidsdatum. Sommige voedingsmiddelen zoals voorgesneden en voorverpakte verse groenten vermelden dan weer de datum van verpakking. Deze consumeer je best zo snel mogelijk na de verpakkingsdatum.

-          Kijk uit!

Voor gaten, lekken of andere vormen van beschadiging aan de verpakking. De kans bestaat dat hier bacteriën zijn ingeslopen. Vooral bij verse voorverpakte producten of voedingsmiddelen die rauw gegeten worden is het uitkijken geblazen.

-          Voorzichtigheid troef

Eens thuis, controleer dan of de voedingsmiddelen niet beschadigd zijn geraakt tijdens de rit terug naar huis. Een stukje geplet fruit of de verpakking van vis of vlees die beschadigd werd, spoel je maar best eerst af en verpak je opnieuw.

Reacties
 
Plaats reactie