Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Wereldse bonen uit blik
Wereldse bonen uit blik

Voedsel uit blik staat vaak niet hoog aangeschreven. Maar toch vallen er heel wat leuke, gezonde dingen mee te doen. Denk maar aan bonen uit blik: het is lekker goedkoop en verrassend werelds!

 

Een klassiek bonengerecht is uiteraard chili con carne. Een zeer eenvoudig Argentijns gerechtje dat al snel heel de wereld veroverde. werk af met een klod zure room, mais en koriander.

Hou je wel van pit?

Dan kan je ook kiezen voor zwarte bonen met mango salsa. Je combineert de bonen met blokjes gesneden tomaten, rode ui, mango, jalapeños (groene pepers, vers of uit blik), koriander en vers limoensap. Enorm lekker als hapje bij tortillachips of als hoofdgerecht bij gegrilde tonijn.

Liever Mediterraans?

Combineer de bonen dan met komkommers, tomaten en paprika. Voeg gehakte knoflook, verse oregano, gesneden lente-uitjes, olijfolie en vers citroensap toe. Kruid af met peper. Dit mengsel is heerlijk op crostini’s met wat geitenkaas.

Je merkt het dus, als je wil, kan je de hele wereld ontdekken met bonen... Bovendien zitten ze boordevol antioxidanten. Mooi meegegeten, toch?

Reacties
 
Plaats reactie