Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Welke spread bevat het meeste suiker: choco, jam, speculoospasta of hagelslag?
Welke spread bevat het meeste suiker: choco, jam, speculoospasta of hagelslag?

Ben jij een zoetekauw? Dan mag een boterham met choco of hagelslag wellicht niet ontbreken tijdens de lunch. Maar weet jij hoeveel suiker en vet deze zoete spreads bevatten? Wij zochten het voor je uit via onze Fooddler. We vergeleken 25 g - dat heb je ongeveer nodig voor een goed belegde boterham - van vier zoete spreads.

Zoet, zoeter, zoetst?

  • Suiker

Met 60,5 g suiker per 100 g, steekt pure chocoladehagelslag er met kop en schouders bovenuit. Maar de andere 3 spreads zitten ook vol suiker. Chocoladepasta en jam bevatten ongeveer 50 g suiker per 100 g. Voor speculoospasta is dat 36,3 g per 100 g.

  • Vet

Speculoospasta bevat de grootste hoeveelheid aan totale vetten: 39 g per 100 g. Ook chocoladepasta en chocoladehagelslag zijn rijk aan vet, ze bevatten respectievelijk 35,3 en 15,3 g vet per 100 g. Jam bevat 0 g vet.

Reacties
Denise  Van hauwermeiren
Denise Van hauwermeiren

Om confituur te maken gebruik ik op 1 kg vruchten ongeveer 700gr suiker , kan ik dan het eind aantal bekomen dl delen door de grammen suiker om te weten hoeveel er in een potje van 250 gram .

vgr

123feelfree
123feelfree

Dag Denise, om de exacte hoeveelheid suiker te achterhalen moet je, naast de toegevoegde suiker, ook rekening houden met het soort fruit dat je gebruikt voor je confituur. Sommige soorten fruit bevatten namelijk meer suiker dan andere.

 
Plaats reactie