Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Welk BBQ-type ben jij?
Welk BBQ-type ben jij?

Kies niet zomaar een barbecuetoestel. Er zijn zoveel soorten op de markt dat het ene al wat beter bij je past dan het andere. We zetten ze voor je op een rijtje.

De sfeermaker
Organiseer je in de zomer graag gezellige eetavonden onder vrienden, dan is een houtskoolbarbecue met grote grill de beste keuze. Zo voorkom je dat de ene helft van je gasten al kan eten, terwijl de andere helft nog enkele minuten moet wachten. De smeulende kolen scheppen bovendien een gezellige sfeer die je met een ander toestel niet gemakkelijk nabootst. Let wel: deze barbecue is moeilijker te reinigen dan een gasbarbecue en het duurt even voor je het vlees kan grillen.

De keukenkluns
Voor je in een barbecue investeert doe je er goed aan om je kookkunsten te evalueren. Ben je een kluns in de keuken, dan is de kans groot dat je vlees tussen de kolen belandt. Koop daarom een kwalitatief maar goedkoop en compact toestel om te oefenen. Schaf je gelijk enkele kookboeken met eenvoudige barbecuerecepten aan.

De workaholic
Voor mannen en vrouwen met een overvolle agenda neemt barbecueën te veel tijd in beslag. Zij hoeven zich echter niet tevreden te stellen met fletse kant-en-klaarmaaltijden. Met een gasbarbecue is die heerlijke saté in een oogwenk klaar. Deze modellen zijn bovendien heel eenvoudig schoon te maken. Het enige nadeel: de doorrookte smaak van je vlees waar velen zo van houden, is niet zo intens.

De campingfanaat
De elektrische barbecue is ideaal voor wie tijdens het kamperen wil grillen. Op het eerste zicht lijken de meeste exemplaren op een gourmetstel. Maar vergis je niet, ze werken wel degelijk als een volwaardige barbecue. Sommige toestellen kan je zelfs meenemen in de caravan als het begint te regenen.

Het luxebeest
Heb je over een grote tuin, is koken je favoriete bezigheid en draait je barbecue overuren in de zomer? Dan is een buitenkeuken een uitstekend idee. Net zoals in de gewone keuken beschik je over een afwasbak en een aanrecht, maar hier wordt de kookplaat vervangen door een barbecue. Afhankelijk van je budget kan je de keuken uitbreiden met een koelkast, een kookeiland, extra kasten en hippe meubels. Wie het nog luxueuzer ziet, kan hem zelfs volledig laten overdekken. Kookfanaten met een beperkt budget zullen aan een bescheiden betonnen barbecue minstens evenveel plezier beleven.

Reacties
 
Plaats reactie