Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Weinig slapen doet meer eten
Weinig slapen doet meer eten

Als je denkt dat weinig slapen extra calorieën verbrandt dan zou je wel eens bedrogen kunnen uitkomen. Een recent onderzoek toonde aan dat je van een geringe nachtrust net meer gaat eten.

Wetenschappers van de Universiteit van Colombia bestudeerden 13 mannen en 13 vrouwen tussen de 30 en 45 jaar met een normaal gewicht en slaapritme. De proefpersonen brachten 12 dagen door in een slaaplab. De eerste 4 dagen werden ze op een strikt dieet gezet en mochten ze maar 4 uurtjes slapen. De laatste twee dagen kregen ze even weinig nachtrust maar mochten ze wel zelf kiezen wat er op het menu kwam.

Het onderzoek toonde aan dat zowel mannen als vrouwen meer gingen eten wanneer ze de nacht voordien te weinig slaap kregen. Na een korte nacht aten mannen 263 calorieën meer. Bij de vrouwen lag dat getal nog iets hoger: zij aten gemiddeld 329 calorieën meer.

De extra calorieën kwamen voornamelijk van vetrijk voedsel zoals ijsjes en fastfood. Vermoeide vrouwen aten gemiddeld 31 gram vet meer dan wanneer ze uitgeslapen zijn, bij mannen bleef dat getal hetzelfde.

Reacties
 
Plaats reactie