Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Weet jij welke oliën gezondst zijn?
Weet jij welke oliën gezondst zijn?

Uit gewoonte gebruiken we vaak olijfolie in de keuken. Wist je dat het echter beter is om af en toe van olie te switchen? Er bestaan bovendien een aantal heilzamere soorten. Een top drie!

Sommige oliën zijn goed voor jou, omdat ze poly-onverzadigde vetzuren bevatten, zoals omega-3 en omega-6. Deze verlagen 'slechte' cholesterol en verhogen 'goede' cholesterol, waardoor ze meteen ook je kans op diabetes type 2 verkleinen.

1. Druivenpitolie: ideaal om te bakken en te wokken, aangezien de olie tot op zeer hoge temperatuur gebruikt mag worden. Ze is bovendien vrijwel smakeloos, waardoor ze bijna overal bijpast. Bovendien rijk aan vitamine E.

2. Walnootolie: prima om gerechtjes mee af te werken. Lekker in vinaigrettes of mondjesmaat over gegrilde groenten gedruppeld. Rijk aan omega-3 en vitamine K, die je botten versterkt.

3. Avocado-olie: iets exclusiever en daarom ook wat duurder, maar uiterst smaakvol. Met een vleugje citroen en enkele druppels van deze olie heb je zo een fijne vinaigrette. Bewaar in de koelkast, zodat het aroma lang bewaart.

Reacties
 
Plaats reactie