Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Watermeloen: jouw zomerse vitaminebom!
Watermeloen: jouw zomerse vitaminebom!

Nu de dagen steeds wisselvalliger worden, wil je die zomerse momenten extra koesteren. En daar hoort ook het verorberen van een sappige watermeloen bij. Buitengewoon lekker en supergezond!

Een watermeloen bestaat voor 95% uit water. Maar naast een goede dorstlesser is het ook een echte vitaminebom. Ontdek de gunstige effecten van ijzer, kalium, vitamine C, bètacaroteen en lycopeen:

  • IJzer heb je nodig om hemoglobine aan te maken, het stofje dat ervoor zorgt dat ingeademde zuurstof getransporteerd wordt door het lichaam.
  • Kalium heeft een bloeddrukverlagend effect.
  • Vitamine C is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand.
  • Bètacaroteen, of provitamine A, is een antioxidant die de cellen in het lichaam beschermt tegen schadelijke invloeden. Bètacaroteen wordt in je lichaam omgezet in vitamine A: goed voor je huid, haar en ogen.
  • Ook lycopeen is een krachtige antioxidant, die je beschermt tegen kanker en hart- en vaatziekten.

Zelfs de zwarte pitjes, die vaak na heel wat gepruts in de vuilnisbak belanden, zijn goed voor je! Ze bestaan voor 35% uit proteïnen: een bron van aminozuren, die op hun beurt bouwstenen zijn voor de eiwitten in de lichaamscellen.

Genoeg redenen dus om tijdens je volgende winkelbezoek een joekel van een watermeloen mee naar huis te nemen. Weet je niet wat doen met een volledige meloen? Hier vind je voldoende inspiratie!

Reacties
 
Plaats reactie