Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Watermeloen goed voor de lijn
Watermeloen goed voor de lijn

Hoewel de zoete smaak van een sappige watermeloen anders doet vermoeden, is de vrucht een goede vriend voor je gezondheid en lichaamsgewicht. Dat door hun hoge glycemische lading.

Een onderzoek bracht het volgende aan het licht. Een groep muizen werden opgesplitst in twee subgroepen die elk voeding kregen met een hoge vet- en cholesterolhoeveelheid. Bij één groep werd er echter telkens 2 procent watermeloensap in hun water gedaan, bij de andere groep niet.

De groep muizen met dit sap in hun water had achteraf maar liefst 50 procent minder dichtslibbing van hun aders. Daarnaast bleef hun gewicht ook gemiddeld 30 procent lager dan dat van de andere groep. Het bestandsdeel citrulline van de watermeloen zou hier de oorzaak van zijn.

Hoewel de waterige vrucht hoog scoort op de glycemische index met een sterke invloed op de suikerspiegel in het bloed, is de glycemische lading van een watermeloen zeer laag. Dat door de lage hoeveelheid koolhydraten in de vrucht, die de impact van de suiker sterk countert.

Reacties
 
Plaats reactie