Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Wat staat er op het menu van de Olympiërs?
Wat staat er op het menu van de Olympiërs?

De Spelen zijn halfweg, maar er moet nog heel wat gekookt en gegeten worden in het Olympisch dorp. Een smakelijke tussenstand!

Voor om en bij de 160.000 personeelsleden, 24.000 atleten plus entourage, 20.600 journalisten en duizenden toeschouwers worden in totaal meer dan 25.000 broden voorzien, alsook 232 ton aardappelen, 31 ton kip, 100 ton ander vlees, 82 ton zeevruchten, 19.000 eieren, 75 liter melk, 21 ton kaas, enzovoort…

Koolhydraten, please!

Wat de atleten zeker op hun bord krijgen? Een gezonde variatie waarbij groenten, fruit en koolhydraten de belangrijkste voedingsbronnen zijn. Koolhydraten zijn immers echte energiebommetjes. Er bestaan twee soorten: enkelvoudige en meervoudige.

Zetmeel geeft energie

Enkelvoudige koolhydraten zijn o.a. glucose en fructose, terwijl sucrose, lactose en zetmeel onder de di- en polysacchariden vallen. Gesuikerde, vette en witte deegwaren zijn koolhydraten die je beter mijdt. Natuurlijke, zetmeelrijke producten (zoals aardappel, brood, rijst, peulvruchten, …) zijn wel een must.

3 x energiebommetje

Ben jij ook een sporter? Probeer dan een van volgende energierijke (maar gezonde!) maatjes eens: linzensalade met tonijn en minitomaatjes, wok met peultjes, biefstuk en gember of een broodje groot verzet?

Reacties
 
Plaats reactie