Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Wat helpt tegen een zere keel
Wat helpt tegen een zere keel

Het is de tijd van de eerste grote verkoudheden en griepjes. Wat helpt nu best tegen de typische zere keel? Naast de bij dokters populaire antibiotica kunnen ook volgende tips en trucs je lijden verkorten.

Ontstekingsremmers
Een makkelijke en goedkope counter tegen een zere keel zijn ontstekingsremmers. Ze doen het zwellen afnemen en geven je een kleine boost. Ook helpen ze tegen enkele symptomen van koorts.

Gorgel met zout water
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat meerdere keren per dag gorgelen met warm zout water zwellingen in de keel doet afnemen. Ook helpt het met het doorspoelen van lastige bacteriën. Een halve theelepel zout moet volstaan. Spuw het water wel zeker terug uit.

Zuigtabletten en sprays
Je keel vochtig houden is een allereerste pijnverlosser. Zuigtabletten en sprays zijn hierbij je vrienden. Toch is er een sterk onderscheid. Kies best voor types met menthol of eucalyptus.

Hoestsiroop
Ook wanneer je nog geen hoestje hebt, kan een hoestsiroop zonder voorschrift helpen. Het voorkomt een zure smaak in je mond en helpt tijdelijk tegen pijn. Beter voorkomen dan genezen …

Vloeistoffen
Drink genoeg. Thee is de populairste drank bij winterziektes, maar ook gewoon water brengt al soelaas. Zorg dat je vaak naar het toilet moet en je urine heel licht of doorzichtig is. Dat wijst op een goed gehydrateerd lichaam dat sterker gewapend is tegen bacteriën.

Rust
Niet de snelste, maar wel een van de beste remedies tegen ziekte is rust. Probeer genoeg te slapen zodat je lichaam tijd heeft om de ziekte te bestrijden. Ook is de kans om iemand anders te besmetten het kleinst wanneer je thuis in bed ligt.

Reacties
 
Plaats reactie