Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Wat is glutenintolerantie nu eigenlijk?
Wat is glutenintolerantie nu eigenlijk?

Je hoort de term glutenintolerantie meer en meer, op het nieuws, radio, internet en zelfs op deze site. Maar wat is dit nu juist? Wij geven een woordje uitleg.

1 op 200 Belgen heeft te kampen met deze aandoening, ook wel coeliakie genoemd. Deze mensen zijn gevoelig aan gluten. Gluten zijn eiwitten die voorkomen in 4 granen, namelijk tarwe, rogge, gerst en haver en hun afgeleiden. En in onze cultuur wordt er enorm veel van vooral tarwe gemaakt. Denk maar aan brood, pasta en koekjes.

Als mensen met coeliakie gluten eten, dan hebben ze een verhoogd risico op darmklachten. Zo ontstaat er buikpijn, diarree, constipatie en vermoeidheid.

Er is wel goed nieuws, want er zijn tegenwoordig veel voedingsproducten te verkrijgen in de supermarkt, vrij van gluten: zoals brood en pasta, koekjes,…. Ook in de natuur- en dieetwinkel is een uitgebreid gamma van glutenvrije producten te vinden.

Reacties
 
Plaats reactie