Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Wat eten we in 2050?
Wat eten we in 2050?

In Amerika kwam recent een aantal voedingsexperts samen om een gemeenschappelijke blik te werpen op onze eetgewoonten van de toekomst. Ze maakten een overzicht van vijf eettrends voor in 2050.

1 - Gezonder eten – Over 38 jaar zal het aantal zout- en suikeralternatieven stevig zijn toegenomen, wat ons voedsel gezonder maakt.

2 - Minder vlees en kip – Het aantal proteïne in vleesvervangers, vis en melk doet onze vleesconsumptie stevig afnemen. Daarnaast zal de prijs van vlees ook stijgen, doordat energie, water en land het steeds duurder maakt om dieren te kweken.

3 - Gezondheidsplanners – Naast hulp voor je financiën heb je in 2050 ook hulp bij je gezondheid. Persoonlijke gezondheidscoaches zullen je helpen bij het opstellen van een dagmenu en planning.

4 - Technologische hulp – In plaats van een eindeloze reeks smartphone applicaties, zal er in de toekomst één app zijn die mee helpt ons menu te sturen met informatie en tips. Deze zal je ook kunnen gebruiken in de supermarkt.

5 - Tuin in een doos – Nieuwe technologieën laten ons toe thuis een klein tuintje te onderhouden in een ijskastachtige doos. Daarnaast zullen we ook meer gebruik maken van gezamenlijke tuinen.

Bron: Xenarjo, trends van vandaag met scenario's voor morgen.

Reacties
 
Plaats reactie