Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Wat als je geen tijd hebt om te koken
Wat als je geen tijd hebt om te koken

Of je nu moe bent, geen tijd hebt, of gewoonweg geen zin hebt om te koken, er zijn genoeg alternatieven om een lekkere én evenwichtige maaltijd op tafel te toveren.

Even stoppen langs het frituur of de pizzeria is natuurlijk ook een optie. Met 123feelfree zet je tegenover deze energierijke maaltijden immers een beweging van hetzelfde energieniveau en je bent zonder probleem én zonder schuldgevoel terug in evenwicht.

Wil je het toch liever iets soberder en gezonder houden. Met een beetje planning vooraf en met volgende tips van 123feelfree zet je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel.

  • Gebeurt het wel vaker dat koken erbij inschiet maar hou je toch van een huisgemaakte maaltijd? Bereid je maaltijden dan in het weekend of op een ander vrij moment en vries ze in. Soep, spaghettisaus, chili con carne of puree bewaren perfect in de diepvries. Vries ze per portie in en het enige wat je moet doen is de avond voordien je maaltijd in de ijskast zetten zodat het voldoende tijd heeft om te ontdooien. Let wel, dat je je portie nadien niet terug invriest.

Volgende 123feelfree recepten kun je makkelijk in grote hoeveelheid van tevoren klaarmaken en nadien invriezen.

Spaghetti Bolognaise. Je dient enkel nog de spaghetti te koken en de saus op te warmen en je kan aan tafel.

Kalfskotelet met courgettenpuree. De ontdooide puree warm je best op al roerend in een pan, zodat het overtollig vocht van de ontdooiing verdampt. Het vlees bak je op het moment zelf.

Preisoep. Je kan de soep in een kookpot of in de microgolfoven opwarmen. Met een een paar sneetjes brood erbij, heb je een evenwichtige en gezonde maaltijd.

  • Kant-en-klare maaltijden eet je best niet elke dag, maar af en toe zijn ze zeker een goed alternatief. Vaak bevatten ze best wat vetten en suikers. Gelukkig maakt 123feelfree het je makkelijker door er een duidelijk 123 niveau aan toe te kennen. Onderstaande kant-en-klare-maaltijden kunnen je misschien inspireren:
    Couscous met ham en groenten
    Bami goreng
    Atlantische zalmfilet en aardappelen

  • Zorg dat je altijd een brik gezeefde tomaten in de voorraadkast hebt. Je zou er versteld van staan hoe snel je een maaltijd klaar kan hebben op basis van gezeefde tomaten. Kook wat pasta af, voeg de gezeefde tomaten toe en breng op smaak met verse kruiden. Ook diepvriesgroenten, hamblokjes of een blikje tonijn kunnen naar believen toegevoegd worden. Volgend recept is bijvoorbeeld snel klaar: Spaghetti Napolitano

  • Wil je liever je dagelijkse portie aardappelen op het menu? Aardappelen zijn snel gaar als je ze ongeschild even afspoelt onder koud water, ze vervolgens in een diepvrieszakje doet, het zakje dichtdraait, er enkele gaatjes inprikt en vervolgens in de microgolfoven op maximum snelheid gedurende 4 minuten gaart.

Heb je zelf een ‘snelklaar’ recept, deel het met andere 123’ers.

Reacties
 
Plaats reactie