Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Waarom zout strooien als je kan kruiden?
Waarom zout strooien als je kan kruiden?

Minder zout eten, is altijd een goed idee. Toch wil dit niet zeggen dat al je gerechten plots hun smaak zullen verliezen. Er zijn heel wat andere smaakmakers om een gerecht te kruiden en de nodige punch te geven. Bovendien zijn ze gezonder.

Basilicum

Oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Azië, is basilicum niet meer weg te denken uit de Italiaanse keuken. Basilicum, tomaat en mozzarella zijn altijd een goede, maar ook wel voor de hand liggende, combinatie. Wees creatief en gebruik basilicum eens in andere gerechten. Strooi de basilicum er op het einde vers over, zo blijft het ietwat zoete aroma behouden. Of maak er eens een lekkere groene pesto mee.

Ontdek hier onze recepten met basilicum.

Bieslook

Dit kruid heeft een milde uiensmaak, ideaal om salades en dressings extra smaak te geven. Ook hier geldt dat je bieslook best aan het einde van een bereiding toevoegt.

Aan de slag met bieslook? Bekijk hier onze recepten.

Peterselie

Peterselie is een onmisbaar kruid in de keuken en het zit boordevol vitamine C en mineralen. De frisse smaak geeft onmiddellijk een extra dimensie aan visgerechten of stoofpotjes. Er zijn weinig gerechten waar peterselie echt niet in zou passen. In je omelet, over je aardappelen of naast je garnaalkroket, peterselie is een veelzijdig en smaakvol kruid.

Zin gekregen in een gerecht met peterselie? Hier vind je inspiratie.

Rozemarijn

Dit kruid kan je best niet rauw gebruiken, de blaadjes zijn veel te taai. Een aanrader is om het te laten meekoken in je saus of met je vlees, zo kunnen de takjes hun smaak afgeven. De combinatie olijfolie, look en rozemarijn is lekker in pastasauzen of over aardappelen in de oven.

Gebruik eens rozemarijn als smaakmaker.

Koriander

Niet iedereen houdt van de uitgesproken smaak van koriander. Toch wordt het in verschillende keukens gebruikt, zoals de Aziatische, de Latijns-Amerikaanse en de Afrikaanse. Lekker in salades, soepen, sauzen en dips. Maar je kan koriander ook gewoon gebruiken om je rijst mee op te smukken.

Verrijk je keuken en gebruik eens koriander in een gerecht.

Citroensap

Het toevoegen van een scheutje citroensap op het einde van het kookproces, kan je gerecht net dat ietsje extra geven. De smaak van je gerecht wordt intenser, pittiger en frisser.

Genoeg mogelijkheden dus om eens even wat minder met dat zout te strooien.

Reacties
 
Plaats reactie