Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Waarom vrouwen beter meer aardbeien eten
Waarom vrouwen beter meer aardbeien eten

Het is altijd fijn wanneer iets erg lekker ook gezond blijkt te zijn. De aardbei hoort sinds kort thuis in deze categorie. Volgens een recent onderzoek zou een wekelijkse portie aardbeien de kans op hartfalen met 34% verminderen.

Tot die conclusie kwamen enkele Harvard-wetenschappers na een onderzoek dat startte in 1991. Ze namen hiervoor het eetpatroon van meer dan 100.000 vrouwen, tussen de 25 en 42, onder de loep. Ook hun gezondheid werd opgevolgd via een vierjaarlijkse bevraging. Toen in 2009 het onderzoek werd afgerond, waren onder de bevraagden 405 hartaanvallen geregistreerd, waarvan sommigen fataal.

Na het uitsluiten van erfelijke, psychologische en dieet-gerelateerde risicofactoren, kwamen de wetenschappers tot de vaststelling dat de vrouwen die tot driemaal per week rood of blauw fruit aten, tot 34% minder kans hadden op een hartaanval.

Dit komt doordat vruchten als aardbeien, bosbessen of frambozen rijk zijn aan anthocyaan, een natuurlijke kleurstof. Deze kleurstof, die tot de familie van de flavonoïden behoort, zorgt ervoor dat de bloeddruk verlaagt en de werking van de bloedvaten wordt gestimuleerd.

Aarzel dus niet om vanaf begin mei levens te redden met je aardbeismoothies!

Reacties
 
Plaats reactie