Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Waarom mannen beter minder frietjes eten
Waarom mannen beter minder frietjes eten

Goed en slecht nieuws voor zij die moeilijk kunnen weerstaan aan de geur van een pak verse frieten! Het goede nieuws is dat er een nieuwe studie verscheen die hen ongetwijfeld snel zal afhelpen van hun verslaving. Het slechte nieuws is dat gefrituurd voedsel prostaatkanker kan veroorzaken.

Volgens onderzoekers van het Fred Hutchinson Cancer Research Center is er een correlatie tussen het excessief consumeren van gefrituurd voedsel en een verhoogde kans op prostaatkanker. Voor dit onderzoek werd het voedingspatroon van 1492 gezonde mannen vergeleken met dat van 1549 mannen met prostaatkanker, allen tussen 35 en 74 jaar oud.

Onderzoekers ontdekten dat de proefpersonen die meer dan een keer per week gefrituurd voedsel aten, 30 tot 37 procent meer kans hadden op prostaatkanker. De oorzaak hiervan zou het bakproces zijn. 

Hoe langer en heter zetmeelhoudende voeding wordt gebakken, hoe meer schadelijke stoffen zich vormen. Ondermeer de stof acrylamide, die in de meeste Europese landen wordt beschouwd als kankerverwekkend.

Kies dus eens voor een ander aardappelrecept. Wat dacht je bijvoorbeeld van aardappeltaart met kaas of aardappelgnocchi met tomatensaus?

Reacties
 
Plaats reactie