Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Waar komt rabarber vandaan?
Waar komt rabarber vandaan?

Een van de lekkerste seizoensgroenten in maart is… rabarber! Wij zetten nog eens z’n oorspong en mogelijkheden op ’n rijtje, zodat hij voor het einde van de maand nog in je pot of taart belandt.De groente heeft een uitzonderlijke naam, die uit het Grieks komt: ‘rha barbaron’. ‘Rha’ verwijst naar de Wolga, terwijl ‘barbaron’ ‘niet van ons’ betekent. Rabarber was dus een vreemde groente, die hoogstwaarschijnlijk vanuit China via de Wolga tot bij ons kwam. Mooie historie, toch?

Koop rabarber vers op de markt of in de supermarkt. Zorg ervoor dat de stelen licht- tot dieproze zijn. Verwijder de groene bladeren, want die zijn niet eetbaar. Je kan de groente drie tot zeven dagen in de koelkast bewaren, zolang hij ongewassen is en d.m.v. plastic of een doek geen contact heeft met andere producten.

Rabarber is lekker veelzijdig

Je kan ‘m zowel in zoete als hartige combinaties prepareren. Wat dacht je bijvoorbeeld van kleine rabarbertaartjes of gepocheerde rabarber met een bolletje speculaasijs? Verder kan je rabarber ‘on the side’ serveren bij lam- of rundvlees en een rodewijnsausje. Om duimen & vingers bij af te likken, dat staat vast.

Heb jij nog rabarberrecepten die je anderen wil aanraden? Reageer dan hieronder!

 

 


 

Reacties
Diya Amin
Diya Amin

Je kan de schil weg halen en met zuit eten net als fruit, is heerlijk

 
Plaats reactie