Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Vrijwilligerswerk maakt blij
Vrijwilligerswerk maakt blij

Heb je deze zomer een beetje tijd over of nood aan een zinvolle activiteit? Zet je dan in als vrijwilliger en help een vereniging uit de buurt. Een win-win situatie voor hulpbehoevende én helpende.Wetenschappers van de Carnegie Mellon Universiteit in Pittsburgh constateerden immers dat vrijwilligers minder stress en depressies ervaren. Integendeel: ze denken over meer tijd te beschikken dan eerder gedacht, ook al is dat niet perse zo. Tot slot maakt het hun harten gezonder. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk: wie minder stress ervaart, maakt minder kans op hartziekten.

Ga je alleen aan de slag? Neem dan een kijkje in de databank van www.vrijwilligerswerk.be. Je vindt er een hele resem aan zinvolle vacatures voor vrijwilligerswerk in eigen land. Je kan zoeken op locatie, sector, activiteit, beschikbaarheid (overdag of 's avonds), enzovoort.

Ga je in groep aan de slag? Neem dan een kijkje op de website van Time4Society, waar jij je met collega’s kan inschrijven voor een maatschappelijke teambuilding op maat.

En jij: heb jij al ervaring als vrijwilliger? Ben je nu als vrijwilliger aan de slag?

Reacties
 
Plaats reactie