Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Voel je top, met een pintje op!
Voel je top, met een pintje op!

Ben je een wijndrinker of drink je liever bier? Wat is het beste voor je gezondheid? Twee nieuwe onthullingen!

Wijnliefhebbers halen vaak hun neus op voor bier. “Bier? Wijn verlengt tenminste je levensduur en – kwaliteit.” Het is een vaak gehoorde zin. De chemische stof resveratrol, enkel in wijn terug te vinden, zorgt hier immers voor.

Bierfans hoeven volgens twee recente studies niet meer onder te doen. Het Italiaanse Fondazione di Ricerca e Cura deed een analyse van epidemiologische gegevens over alcohol en gezondheid. Dit onderzoek toonde aan dat wie regelmatig bier met mate drinkt, minder kans maakt op hart- en vaatziekten. Het risico neemt zelfs af met maar liefst 31%, wat net zoveel is als bij een matige consumptie van wijn.

Maar is wijn werkelijk zo gezond? Een andere studie toonde immers aan dat het drinken van rode wijn het risico op borstkanker verhoogt. De vrouwen die hiervoor onderzocht werden, dronken wel 4 glazen rode wijn per dag. Een glaasje per dag houdt dus nog steeds de dokter weg.

Vooraleer je jezelf naar het dichtstbijzijnde café haast of vlug in de supermarkt een kratje wijn en een sixpack gaat kopen, toch nog even dit: deze studies zijn enkel gebaseerd op de  consumptie van alcohol. Andere nadelige gevolgen van alcoholconsumptie zijn dus niet mee opgenomen in het onderzoek.

Maar of je nu een wijn- of bierliefhebber bent, het belangrijkste dat je moet onthouden is het volgende: drink met mate en het zal je zeker geen verlies opleveren.

Reacties
 
Plaats reactie