Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Voeding die medicatie tegenwerkt
Voeding die medicatie tegenwerkt

Fruit is gezond en je kan best zoveel mogelijk eten. Juist? Niet juist! Sommige medicatie werkt namelijk zeer slecht samen met bepaalde fruitsoorten. Soms gaat de werking zelfs helemaal verloren. Een overzicht.

Nummer één op de lijst staat pompelmoes. Deze vrucht countert de werking van maar liefst 85 verschillende medicijnen. Belangrijk om weten wanneer deze pil voor jou een verschil maakt tussen gezond leven of niet. Op de lijst van 85 medicijnen staat er zelfs een aantal die fatale aandoeningen tegenwerkt. De reden zit in het bestandsdeel furanocoumarin dat het enzyme cytochrome P450 3A4 blokkeert. Vraag dus je dokter om raad als dit ook in jouw medicijn(en) zit.

Andere vijanden van medicijnen:

  • Koolsla en broccoli: deze bevatten veel ijzer en vitamine K. Deze zijn goed voor je beenderen, maar werken bloedverdunners tegen.
  • Melk: veel calcium is niet de beste vriend van antibiotica. Het voorkomt een goede opneming in je lichaam van het medicijn.
  • Cafeïne: de reeks medicijnen die slecht samenwerken met cafeïne is lang. Probeer de consumptie van koffie, cola en energiedrinks dus te minimaliseren wanneer je ziek bent.
Reacties
 
Plaats reactie