Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Vlaming ongezonder dan 7 jaar geleden
Vlaming ongezonder dan 7 jaar geleden

123feelfree weet waar het schoentje knelt!

In 2008 stelde de Vlaamse regering enkele ambitieuze gezondheidsdoelstellingen voorop. Maar uit een ondervraging van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid blijkt dat de Vlaming er vandaag slechter aan toe is dan zeven jaar geleden. Enkele jammerlijke cijfers (gebaseerd op een ondervraging van 10.000 burgers, waaronder 3.500 Vlamingen):

  • Voeding: we eten te weinig groenten. In 2013 at 79 % van de Vlamingen dagelijks groenten. In 2008 was dit nog 88 %.
  • Beweging: in 2013 bewoog 40 % van de Vlamingen minstens een half uur per dag. In 2008 was dit nog 45 %.

Waarom hebben we het zo moeilijk om gezond te eten en te bewegen? En wat kunnen we daar aan doen? 123feelfree ziet drie obstakels en serveert evenveel oplossingen:

1. We weten niet wat we eten

We begrijpen de complexe verpakkingsinformatie niet. 2,3 gram natrium per 100 gram zegt natuurlijk niet veel. Bovendien worden we overspoeld met gezondheidslabels op producten en tegenstrijdige informatie in magazines en online media. Wie weet nog of rode bietensap nu wel gezond is of net niet?

Oplossing 123feelfree: onze Fooddler maakt de voedingswaarde van duizenden producten inzichtelijk en begrijpelijk. Zo weet je in een oogopslag wat je eet en kan je makkelijk zelf aan de slag met de recepten.

2. De gezondheidshype draait teveel rond extreme diëten en fitnessprogramma’s

Die hou je nooit lang vol. Trouwens, lang niet iedereen ziet het zitten om intensief te gaan sporten en te diëten. Wie lekker in zijn of haar vel wil zitten, moet voldoende vrijheid krijgen om gezond te eten en goed te bewegen, en dit op een manier die bij hem of haar past.

Oplossing 123feelfree: geen diëten of fitnessexperimenten op ons platform, wel laagdrempelige tips om elke dag gezonder te eten en meer te bewegen.

3. We kunnen niet goed inschatten hoeveel we moeten bewegen om hetgeen we eten te verbranden

Dat is niet makkelijk, want dan zou je al de calorieën moeten tellen van elke portie voeding. En dit moet je dan afwegen tegen de duur en de intensiteit van elke beweging.

Oplossing 123feelfree: bij elk product geven we je drie bewegingsactiviteiten. Bovendien kan je makkelijk de grootte van de portie aanpassen. De duur van de bewegingstips wordt daarbij automatisch aangepast.

 

Reacties
 
Plaats reactie