Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Vijf groenten en fruit om je hoofdpijn te verlichten
Vijf groenten en fruit om je hoofdpijn te verlichten

1: Aardappel: Na een nachtje stappen, lijken frietjes je misschien de beste keuze. Toch ga je het beste voor een gebakken aardappel. Het is bewezen dat voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte je hoofdpijn bestrijden en in een gebakken aardappel met schil zit maar liefst 600 mg.

2. Bananen: De combinatie van kalium en magnesium die je in bananen terugvindt, schieten je ter hulp in één stuk fruit: de banaan. Magnesium heeft bovendien een kalmerend effect en zal je hoofdpijn snel verlichten.

3. Watermeloen: Hoofdpijn zal vaak het gevolg zijn van dehydratie. Een waterrijk stuk fruit zoals watermeloen kan verbetering bieden. Bovendien zit in dit stuk fruit ook heel wat kalium en magnesium.

4. Ananas: Verse ananas bevat het enzyme bromelaïne. Dit staat al eeuwen bekend als een natuurlijke pijnstiller. Het heeft verder ontstekingsremmende eigenschappen die je van je hoofdpijn af kunnen helpen.

5. Komkommer: Net als watermeloen werkt komkommer de dehydratie weg. De groente bestaat voor 95 procent uit water. Het is dus de perfecte hoofdpijnbestrijdende snack.

Reacties
 
Plaats reactie