Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Verse groenten of diepvriesgroenten?
Verse groenten of diepvriesgroenten?

Een lekker potje op tafel zetten na een drukke dag? Het vraagt best wel wat tijd. Zeker als je de groenten nog moet schoonmaken. Vaak wordt echter ten onrechte gedacht dat verse groenten beter zijn diepvriesgroenten. Niets is minder waar. Voorwaarde is wel dat de groenten na het oogsten zeer snel moeten ingevroren worden. Op deze manier behouden ze alle essentiële vitaminen en mineralen. Industrieel ingevroren groenten, zoals we ze terugvinden in de supermarkt, bevatten zelfs meer vitaminen en mineralen dan groenten die al een aantal dagen in het groentevak van de koelkast hebben gelegen.

Zo zijn bonen na 16 dagen al bijna de helft van alle voedingsstoffen kwijt. Broccoli en bloemkool zijn na 16 dagen 25 procent van hun voedingswaarde verloren, tuinerwten 15 procent en wortelen 10 procent. Terwijl de diepgevroren groenten veel langer hun voedingswaarde. Dus maak het je zelf niet nodeloos moeilijk en kies af en toe gerust voor een heerlijke portie diepvriesgroenten, met liefde klaargemaakt.

Reacties
 
Plaats reactie