Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Veel soeps!
Veel soeps!

Nu de dagen korter en kouder worden, krijgen we weer zin in een gezellige, warme kom soep. En dat is een goede zaak voor onze gezondheid!

Soep is het ideale middel om veel vocht, vezels en vitamines binnen te krijgen. Al gaan er tijdens het koken natuurlijk ook wat vitamines verloren. Nog een voordeel is dat soep goed vult, waardoor je minder van je hoofdmaaltijd eet.

Let wel op dat je je soep gezond houdt. Kies voor ontvette bouillon en gebruik 1 blokje per liter, in plaats van 1 per halve liter, zoals de verpakking voorschrijft. Vervang extra zout door smaakmakers als currypoeder, ras-el-hanout of verse kruiden. Gebruik geen boter, maar olijfolie om je groenten te stoven. Room, aardappelen of pasta zijn overbodig. De caloriearmere pompoen, courgette of knolselder kunnen net zo goed dienstdoen als soepbinders.

Inspiratie nodig? Probeer eens deze originele recepten voor waterkerssoep met rivierkreeftjes of venkelsoep met kabeljauwparels.

 

Tip: zet je soep pas in de koelkast als ze volledig is afgekoeld, dan wordt ze minder snel zuur.

Reacties
 
Plaats reactie