Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Vandaag is veggiedag
Vandaag is veggiedag

Lijkt een vleesloze dag je ondenkbaar? Je tanden eens in een lekker stukje vlees zetten, kan inderdaad behoorlijk smaken. Maar één dagje per week zonder vlees op het menu is niet meteen onhaalbaar. Zeker niet wanneer je onze vegetarische recepten op het menu zet. En elke donderdag is de uitgesproken dag om eens een vegetarisch receptje te proberen. Want donderdag is veggiedag.

Een dagje zonder vlees, zal je heus niet met grote voedingstekorten opzadelen. Wist je trouwens dat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid slechts 100 g per dag bedraagt. Daar zitten de meesten onder ons ruim boven.

Bovendien bespaar je door één vleesloze dag in te lassen, heel wat dierenleed en draag je je steentje bij aan het milieu. Het eten van vlees speelt een rol in het broeikaseffect, aangezien koeien en ander vee methaangas produceren. Ook de productie van vlees zorgt algemeen beschouwd voor een hoge CO2-uitstoot. 1 dag per week een veggiedag inlassen heeft zelfs hetzelfde effect als een heel jaar lang geen elektrische toestellen gebruiken.

Laat je verleiden door volgende vegetarische recepten:

vegetarische lasagne met spinazie

vegetarische stoemp met kikkererwten, spinazie en feta

moros y cristianos

Reacties
 
Plaats reactie