Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Van beweging een gewoonte maken
Van beweging een gewoonte maken

Vind je beweging maar niets? Of wil je wel bewegen, maar weet je niet hoe je dit kan volhouden? We laten je zien hoe je beweging leuk kan maken en hoe je het kan volhouden.

Als je denkt dat beweging niet leuk is, denk dan even over het volgende: vind je ravotten met je kids maar saai? En wat van een ontspannende wandeling in het bos of in de stad? Beweging kan je dode momenten opvullen. En het is nog gezond voor het lichaam ook. Als je een hele dag bij mensen zit, is het misschien wel leuk om even in je eentje te gaan fietsen of stappen?

Heb je niet veel energie? Dan is bewegen net iets voor jou, want beweging geeft ons achteraf meer energie, waardoor je er weer tegenaan kan in je huishouden of job.

Van beweging een gewoonte maken, is niet zo moeilijk als je denkt. Al heb je wel wat doorzettingsvermogen nodig. Begin stilletjes aan en bouw zo een schema op. Begin met een kleine wandeling, daarna lopen, daarna aerobic enzovoort. Begin niet ineens met 1 uur powertraining.

Kijk eens in je omgeving of er iemand is die je wil vergezellen. Als je met iemand sport, dan geef je minder snel op. Als je iets alleen doet, ben je sneller geneigd om ermee te stoppen. En de belangrijkste tip: kies een beweging die je graag doe, zodat je er naar uitkijkt om ze te mogen doen.

Reacties
 
Plaats reactie