Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Trek je loopschoenen weer aan!
Trek je loopschoenen weer aan!

De lente komt eraan. Heb jij jouw loopschoenen al van het rek gehaald? Nu is het in elk geval hét moment! Het blijft steeds langer licht en de kans op mooi weer is terug groter. Kortom, het is de ideale periode om buiten te gaan joggen. Ben je meer gemotiveerd als je een duidelijk doel voor ogen hebt? Train dan voor een van deze loopwedstrijden.

1. Decathlon Crêtes de Spa

Begin de lente stevig met een trailrun. Je volgt een heuvelachtig, onverhard parcours in een bosrijk gebied. Deze kuitenbijter is niet voor mietjes! Je zal snel ontdekken hoe het gesteld is met je conditie na een eventuele winterstop.

Wanneer? Zaterdag 28 maart

Afstand? 8, 21 of 55 km

Waar? Spa, Luik

Inschrijven? www.sport.be/cretesdespa

2. Furaloop

Loop doorheen het Arboretum van het Zoniënwoud en langs de Koninklijke Wandeling. Ook hier moet je enkele heuvels trotseren. Maar dankzij het prachtige decor ben je dit al snel vergeten.

Wanneer? Zaterdag 28 maart

Afstand? 8 of 16 km

Waar? Tervuren, Vlaams-Brabant

Inschrijven? www.furalopers.be/furaloop

3. DVV Antwerp 10 Miles & Marathon

Deze klassieker mag je zeker niet missen! De ’10 miles’ zijn dit jaar aan hun 30ste editie toe. Is tien mijl iets te hoog gegrepen? Doe dan mee aan de ‘Short Run’ of de ‘Ladies Run’. Wil je net veel meer lopen? Schrijf je dan in voor de marathon. Maar geniet bovenal van de sfeer die er zal heersen tijdens deze feesteditie.

Wanneer? Zondag 26 april

Afstand? 16,14 km (10 mijl), 5 km (Short Run en Ladies Run) of doe de marathon.

Waar? Antwerpen

Inschrijven? www.sport.be/antwerp10miles

4. Wings For Life World Run

Loop voor het goede doel! Je volledige inschrijvingsgeld gaat naar ruggenmergonderzoek. Deze wedstrijd start op exact hetzelfde tijdstip in verschillende landen. Beginner of gevorderde? Iedereen kan meedoen. En waarom niet? Je loopt door het charmante Zonnebeke en langs het legendarische Tyne Cot Cemetry.

Wanneer? Zondag 3 mei

Afstand? Er is geen vastgestelde afstand. De finishlijn, in de vorm van een wagen, achtervolgt je. Pas als je wordt ingehaald, moet je stoppen.

Waar? Ieper, West-Vlaanderen

Inschrijven? www.wingsforlifeworldrun.com/be/nl/ieper/

5. Dwars door Brugge

Deze stadsloop voert je door het Venetië van de Lage Landen, Brugge. De koets of het bootje laten we achterwege. Al lopend krijg je een heel ander beeld van deze prachtige stad. En na de wedstrijd kan je genieten van een echte Brugse Zot.

Wanneer? Zondag 10 mei

Afstand? 5 of 15 km

Waar? Brugge, West-Vlaanderen

Inschrijven? www.sport.be/runningtour/dwarsdoorbrugge/2015

Reacties
 
Plaats reactie