Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Tomaten troef!
Tomaten troef!

In de zomer vind je tomaten in alle kleuren (rood, oranje, geel, groen, ja ... zelfs paars en zwart!) en maten bij de (buurt)winkel. Wat is jouw favoriet?


- Klassieke tomaten zijn rood en rond. Koop ze los of in tros. De Belgische tomaat gaat als Baron of Prince door 't leven en is betrekkelijk lang houdbaar en multi-inzetbaar.

- Met een Italiaanse pruimtomaat of Prunella kan je sublieme sauzen maken.

- Kerstomaatjes, Bellino's en Torrito's behoren tot de kleinere tomatensoorten en worden ook wel eens 'snoeptomaatjes' genoemd. Je kan er uit het vuistje van smullen of voorgerechten en salades mee opsmukken.

- Daarnaast bestaan er ook heel wat 'speciallekes' zoals de Coeur de boeuf (grillige, doch sierlijke vorm) of de Kumato (paarsbruin van kleur).


Wist je dat ... tomaten boordevol vitamines (B&C) en mineralen zitten? Hierdoor gaan ze vermoeidheid en veroudering tegen. Lekker gezond, dus.


Tip: vaak eten we tomaten rauw, maar je kan ze ook roosteren of er supersmakelijke saus mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zuiderse groenteratatouille of deze hartige coucoustaart?

 

Reacties
 
Plaats reactie