Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Tank je vol met vitamine D
Tank je vol met vitamine D

Het is winter en dat zullen we geweten hebben. Het lijkt wel of de winters alsmaar strenger worden. Het is immers nog steeds bibberen en klappertanden. Maar nog eventjes geduld want de warme maanden loeren om de hoek. Dan is het weer terrasjesweer en vertoeven we meer tijd buiten. Dat is niet alleen goed voor de moraal maar komt ook nog eens onze gezondheid ten goede. Want buiten in de zon lopen zorgt ervoor dat we vitamine D aanmaken.

Maar wat is vitamine D nu juist en wat doet het met ons lichaam?

Vitamine D  zorgt ervoor dat calcium goed opgenomen wordt in ons lichaam wat belangrijk is voor een stevig beendergestel. Ook lijkt er een verband te zijn tussen vitamine D en depressies, spierkracht en zelfs ons immuunsysteem zou er wel bij varen.

De belangrijkste bron van vitamine D is de zon. Vitamine D kun je ook opnemen uit o.a. vette vis, levertraan, eieren, boter en margarines verrijkt met vitamine D.

Maar de beste manier om je vol te tanken met vitamine D is dagelijks een halfuurtje in de zon lopen, met de handen en het gezicht onbedekt. Dus ook al blijven we in de winter liever binnen, toch doe je er goed aan om de kou voor een halfuurtje te trotseren.

Reacties
 
Plaats reactie