Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Superfood? Supergezond!
Superfood? Supergezond!

Wist je dat er een aantal voedingsmiddelen bestaan, die enorm goed voor je gezondheid zijn? Het zijn de zogenaamde ‘superfoods’. Ze zitten boordevol vitamines en energie, waardoor ze je lijfje dubbel & dun in de watten leggen...

Bovendien zijn ze ook aardig voor diabetici. Er zitten immers geen suikers in. Verder verlagen ze je bloeddruk en cholesterol. Tenminste, als je dagelijks een van de vele superfoods eet! Een makkie, want je vindt ze haast overal en zijn makkelijk te combineren.

Loopt het water je al in de mond? We zetten drie gezonde toppers + receptje voor je op een rijtje, zodat jij ook dit paasweekend je energie verstandig kiest!

1. Kefir of yoghurt is probiotisch en wordt al sinds de Oudheid gegeten. Een bewijs dat het wel erg gezond is! Probiotische producten voorkomen infecties, dankzij een bestanddeel genaamd ‘lactobacilli’.

Tip: drink een lassi met vers seizoensfruit, zoals aardbei.

2. Noten zijn een van de gezondste tussendoortjes. Ze geven je meteen energie. Bovendien zijn ze een bron van gezonde vetten, waardoor je weer een tijdje verder kunt zonder je opgeblazen te voelen... of het te zijn.

Tip: snij een verfrissend taartje met citroen, amandelen en pijnboompitten aan.

3. Pepers! Ze brengen je eten op smaak en je gezondheid op peil, dankzij de grote hoeveelheden antioxdanten en zelfs vitamine C. Ze verlichten hoofdpijn en artritis.

Tip: verken de wereldkeuken met deze Chinese kip met pepers en cashewnoten. Twee superfoods in één gerecht!

Andere superfoods zijn: look, ui, prei, bonen, spruitjes, boekweit, blauwe besjes...

Reacties
 
Plaats reactie