Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Stretchen is sport op zich
Stretchen is sport op zich

Je hoeft niet alleen voor en na het sporten te stretchen. Het op- en ontspannen van je spieren is immers een sport op zich. Het zet ook niet-sporters makkelijk aan te bewegen en bevordert een goede lichaamshouding.

Eerst en vooral countert stretchen een hoop niet-sportexcuses zoals ‘geen tijd’ of ‘geen geld’. De moeilijkste stap is waarschijnlijk het beginnen. Toch merk je snel wat goed doet, en wat niet. Je leert je lichaam zo kennen, stretch per stretch.

Warm die spieren op

Dieren doen het ook. Elke keer ze opstaat, stretcht een kat al haar pootjes. Het warmt je spieren op voor de komende bewegingen. Handig wanneer je net wakker bent, maar ook bijvoorbeeld op het werk. In je bureaustoel kan je je voorover buigen zo ver je kan of je heup enkele keren draaien van links naar rechts.

Handig thuis

Handige oefeningen voor thuis zijn een paar keer op en neer springen en daarbij je lichaam zo lang mogelijk maken, ter plaatsen rennen en je vingers en tenen volledig strekken en ontspannen. Ook relaxerend is het bewegen van je ogen. Draai je oogballen rustig rond, afgewisseld met pauzes waarbij je afwisselend je focus ver en dichtbij legt.

Zin in meer van dit? Probeer dan yoga of pilates, dat verder bouwt op de principes van stretchen en ontspannen.

Reacties
 
Plaats reactie