Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Sporten is goed voor je carrière!
Sporten is goed voor je carrière!

Het is algemeen geweten dat de beste ideeën geboren worden tijdens het joggen, fietsen of fitnessen. Sporters zijn meer tevreden over hun job dan niet-sporters. De boodschap? Bewegen!

Mensen die regelmatig aan sport doen, worden minder ziek dan niet-sporters. Sporten heeft dus een gunstige invloed op je loopbaan. Je wordt productiever en carrièregerichter. Voor sportievelingen geldt het belang van carrière als één van de topprioriteiten in hun leven. Hoe hoger het inkomen, hoe groter de kans dat iemand beweegt.

Gemiddeld doen carrièremakers twee keer per week aan sport. Fitness is het populairst. De helft beoefent het in een sportclub. Vanzelfsprekend gebeurt dit het meest tijdens de week en vooral 's avonds. Een kleiner deel beweegt 's ochtends en één procent doet het tijdens de lunch. Maar ook tijdens het weekend wordt er gesport.

Hoewel sporten een gunstig effect heeft op de productiviteit en maar liefst 6 op de 10 sporters aan nieuwe ideeën denkt, wordt het maar weinig aangemoedigd door de werkgever. Een financiële stimulans zou welkom zijn, maar ook een korting op een fitnessabonnement, gevolgd door apparatuur op kantoor of een interne competitie zouden perfecte stimulansen zijn.

Daarnaast zou 71 procent ook passief aan sport doen, wat ook een prima bezigheid is.


Reacties
 
Plaats reactie