Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Seizoensgebonden
Seizoensgebonden

Ook al zou je het niet zeggen deze week, maar de herfst heeft zich wel degelijk aangediend. Tijd dus om terug volop voor lekkere ovenschotels, soepen en stoofpotjes te gaan. 123feelfree geeft je een aantal suggesties met typische Belgische seizoensproducten.

Gegratineerd witllof met ham en kaas

Witloof is één van onze Belgische troeven op culinair vlak. Het 'Brusselse lof' is vermaard in de internationale keuken. Vooral grondwitloof is heel smaakvol en kan lang bewaard worden.

Ga naar recept

Thaïse pompoensoep met zeeduivel 

Het lijkt wat bizar maar pompoen behoort tot dezelfde familie als die van de meloen en de komkommer. Het is dé soepgroente in de herfst. Pompoen bevat veel vitamine C, wat je zal beschermen tegen de eerste herfstverkoudheid.

Ga naar recept

Kalkoengebraad met knolselderpuree

Deze grote witte ronde knol wordt vaak in soepen verwerkt omdat hij zachter smaakt dan de gewone groene selder. Maar ook gepureerd met aardappelen, smaakt hij overheerlijk. Doe je tegoed aan deze koolhydratenbom.

Ga naar recept

Risotto met paddestoelen

Paddenstoelen zijn erg lekker in vele gerechten. En aangezien ze in de herfst in overvloed aanwezig zijn én omdat ze ook nog eens weinig calorieën bevatten, kan je er lekker veel van eten. Let bij de bereiding op dat je ze nooit langer dan 5 minuten bakt, want dan worden ze taai.

Ga naar recept

Reacties
 
Plaats reactie