Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Sandwich bestaat 250 jaar
Sandwich bestaat 250 jaar

Het gebeurde per ongeluk, maar smaakt nog steeds: de uitvinding van de sandwich. Tijdens een langdurig partijtje kaarten, flanste de Engelse graaf van Sandwich (bij Kent) een waanzinnig broodje ineen. Zijn gezelschap stond met de mond vol tanden. Zó lekker was het…

Broodsoort of broodje?

De sandwich is tegelijkertijd een broodsoort en een broodje. In België lijkt de broodsoort qua smaak en textuur op Frans briochebrood, terwijl het in Engeland en Amerika om in driehoekjes gesneden dikke, witte boterhammen gaat. In beide landen is de club sandwich immens populair. Hij bestaat uit drie laagjes brood met achtereenvolgens mayonaise, kaas, ham, spek, sla en tomaat erop. Vaak worden er ook frietjes bij geserveerd.

Beter: broodje gezond

Gelukkig kan het ook gezonder. Vervang de klassieke ‘smos’ eens door een sandwich zonder mayonaise, maar smeer er een yoghurtsaus of mosterdvinaigrette op. Bedek vervolgens met kippenwit, mager rundvlees of light kaas. Werk af met een handvol gemengde sla, tomaatjes, komkommer, worteltjes, radijsjes, enz. Zo heb je eindelijk een broodje écht gezond in handen!

Vier je mee? Smeer 'n sandwich!

Gezonde club sandwich

Sandwich met zelfgemaakte tonijnsalade

Spaanse ‘medianoche’ sandwich

 

Reacties
 
Plaats reactie