Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Rokers verdienen een beloning
Rokers verdienen een beloning

Heel rokend Vlaanderen aansporen een dag lang niet te roken. Dat is de ambitie van de campagne 'Rokers verdienen een beloning... als ze 24 uur niet roken'. Het Vlaams instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie en de Logo's over heel Vlaanderen zetten hun schouders onder deze actie, die plaatsvindt op 31 mei, de Werelddag Zonder Tabak.

Niet zomaar een actie, want als je meedoet, krijg je gratis exemplaar van Story in de bus. Bovendien maak je kans op een Playstation 3-console met Move controllers en een Move Fitness spel. Als dat niet mooi is. Rook je? Schrijf je dan nu meteen in!

In het kader van deze nationale campagne organiseert VZW VGL (Vereninging voor Gezonde Levensstijl) op deze ‘werelddag zonder tabak’. Het doel van dit event is om de mensen die 24u stoppen met roken op een leuke en gezellige manier een hart onder de riem te steken.

De actie promoot geenszins een definitieve rookstop, maar spoort alle rokers aan 24 uur niet te roken. Of ze hierin slagen of niet, een mooie beloning krijgen ze zonder meer. Het is namelijk de intentie die van belang is, de roker het gevoel geven dat een dag lang zonder tabak best wel lukt.

Je kan je telefonisch of op het internet inschrijven. Geef jouw rookervaringen via een vragenlijst door en krijg via sms berichten advies op maat. Het is hier immers de intentie die telt. Daarom duurt de actie maar 24 uur en is het beslist niet de bedoeling om meteen definitief te stoppen met roken. Jou het gevoel geven dat een dag lang zonder sigaret je best wel lukt. Dat is wat de actiedag wil bereiken. Zo ben je meer geneigd om langer of voorgoed te stoppen.

 

Zin om mee te doen of geïnteresseerd in meer info over stoppen met roken?

Schrijf je dan nu in op de website www.verdieneenbeloning.be of de Tabakstoplijn (0800/111 00 gratis) en ga voor een dag frisse adem!

Reacties
 
Plaats reactie