Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Rodebietensap verhoogt je prestatie
Rodebietensap verhoogt je prestatie

Onlangs nog in “Ook getest op mensen”, nu al een massale topper: rodebietensap.  Inspanningsfysioloog Peter Hespel bewees dat je met rodebietensap je uithouding tot 16% kunt verbeteren. Goed nieuws voor de topsporter, maar natuurlijk ook voor de sportliefhebbers onder ons. Want ook al beweeg je voornamelijk voor je plezier en gewoon omdat het goed voor je is, in ieder van ons zit wel een - al dan niet klein - competitiebeest die ijvert naar betere prestaties.

Je begint het best te drinken twee weken voor de ultieme prestatie maar zelfs als je vlak voor de wedstrijd drinkt, helpt het al enigszins.

Waarom je er beter gaat van presteren? De nitraten die in rode bieten zitten, zorgen ervoor dat je spieren efficiënter gebruikmaken van de zuurstof die in je bloed zit, waardoor je dus beter gaat presteren.

Vooraleer je nu naar de (bio)winkel rent om het rode wondermiddel te gaan halen, moeten we je wel verwittigen dat de kans bestaat dat het uitverkocht is. Want ondanks de ietwat vieze smaak, blijkt iedereen er totaal weg van.

Reacties
 
Plaats reactie