Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Retro trend: pekelen doe je zo!
Retro trend: pekelen doe je zo!

Misschien deed je oma of mama het vroeger, terwijl je over de tafelrand heen stiekem toekeek: pekelen. Het is terug van weggeweest, dus nu is het jouw beurt. Waarom & hoe? We zetten de do’s en dont’s even op een rijtje!

Pekelen is makkelijk, goedkoop en je kan voedingsmiddelen zo anders en langer bewaren. Traditioneel wordt er vooral vlees en vis gepekeld, maar gepekelde seizoensgroenten of -fruit kunnen ook best lekker zijn. Het beste voorbeeld daarvan? Al dan niet zelfgemaakte pickles bij je kotelet, natuurlijk.

De basisingrediënten? Da’s simpel: één tasje zout op vier liter water laten koken en afkoelen. Voor een specifieke smaak voeg je erna azijn (van cider tot framboos en andere) toe of andere kruiden zoals peperbolletjes, korianderzaadjes, verse dille, …

Overgiet je vlees, vis, groenten of fruit met het bovenstaande vocht. Bewaar in een confituur- of weckpot, die je goed kan afsluiten en zet in de koelkast. Verras je oma of mama er eens mee!

 

Reacties
 
Plaats reactie