Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Reinig je lichaam zo!
Reinig je lichaam zo!

Nu de feesten echt helemaal voorbij zijn, is je lichaam toe aan een zuivering*. Je doet dit door voldoende water te drinken, suikers en vetten te minderen… En onderstaande producten te ‘meerderen’. Waarom en hoe vertellen we je er zo bij.

1. Havermout(pap) is een welkome gast aan je ontbijttafel. Hij zit boordevol fosfor en magnesium. Bovendien geeft haver je een langdurig verzadigd gevoel. Heerlijk met een wat honing en een handje noten of gedroogde vruchten.

2. Groene groenten (waaronder vooral bladgroenten) verwennen je lijfje met een hele resem vitamines, vezels en ‘fytochemicaliën’, die je wapenen tegen ziektes.

3. Iedereen weet het ondertussen: rode vruchten barsten van de antioxidanten, die je ook in groene thee aantreft. Ze neutraliseren de ‘vrije radicalen’ die in je lichaam rondzwerven door stress, tabaksrook en luchtvervuiling.

4. Vermijd al te veel proteïnen, omdat ze je spijsvertering erg belasten. Rood vlees is erg belastend, terwijl wit vlees en vis, vis, vis veel lichter is. Of wat dacht je van twee dagen per week veggie en vega?

* Je lichaam zuiveren, is niet hetzelfde als diëten. In plaats van minder te eten, ga je ‘juister’ of bewuster eten. Je kiest voor ingrediënten die boordevol vitamines en mineralen zitten. Zij verwennen niet alleen je lijn, maar bovenal je gehele lichaam. Twee keer goed, dus.

Reacties
 
Plaats reactie