Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Quinoa: lekker en veelzijdig
Quinoa: lekker en veelzijdig

Heb je al een keertje quinoa geprobeerd maar vond je het niet bepaald lekker? De kans is groot dat het niet bereid was zoals het hoort, wat wel vaker gebeurt omdat quinoa in onze Westerse keuken nog niet zo is ingeburgerd. Hoog tijd om hier verandering in te brengen.

Elk klein quinoa graantje heeft een bitter laagje rond zich, wat een gerecht volledig kan laten mislukken, als je het niet verwijdert. Op de juiste manier bereid, heeft quinoa zelfs een heerlijke notensmaak. Ook niet te onderschatten, is de veelzijdigheid die dit kleine graantje bevat. Quinoa is glutenvrij, bevat veel vezels, magnesium en ijzer.

 

Om ten volle van zijn smaak te kunnen genieten, moet je het echter op de juiste manier wassen:

1. Doe de gewenste hoeveelheid quinoa in een kom en overgiet met koud water.

2. 'Masseer' de quinoa als het ware met je handen totdat het water troebel wordt.

3. Giet de quinoa met het water doorheen een fijne zeef.

4. Herhaal dit 2 keer zodoende dat je de quinoa 3 keer gewassen en gespoeld hebt. Zo ben je zeker dat de bittere laag volledig weg is.

broccoliflan met tomatencoulis en quinoa

quinoa met gehaktballetjes in tomatensaus

stoofpotje met geroosterde aubergine en quinoa

gevulde courgette met quinoa

Reacties
 
Plaats reactie