Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Pikant en goed voor de huid
Pikant en goed voor de huid

123feelfree stelt je graag vier producten voor die hiertoe bijdragen: chilipeper, kaneel, mosterd en geelwortel. Deze uitstrijken over je lichaam, brengt allerlei voordelen met zich mee. We overlopen.

Chilipepers bevatten capsaïcine, een kleurloze stof die mede zorgt voor de pikante smaak. Deze stof helpt ook bij de bestrijding van jeuk en huidpijn. Door de stof over de huid te strijken, vermindert het contact tussen de huid en zenuwen. Zo zal pijn minder snel voelbaar worden.

Een kleine hoeveel kaneel op de huid is al genoeg om de bacteriën die er aanwezig zijn effectief te bestrijden. Kaneel stimuleert ook de bloedcirculatie en zorgt er voor dat er meer zuurstof naar de huid gaat. Kaneel kan zo vlekken helpen verminderen.

Mosterd bevat een hoge hoeveelheid zink en selenium. Deze stoffen zorgen er onder meer voor dat de huid minder snel oud wordt en voorkomen ook ontstekingen.

Geelwortel ten slotte voorkomt het ontstaan van rimpels door beschadigde huid te herstellen. Ook voorkomt het ontstekingen aan de huid. Sommige onderzoeken tonen zelfs aan dat geelwortel de groei van huidkanker kan afremmen.

Reacties
 
Plaats reactie