Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Out of shape? Zo geraak je terug in vorm!
Out of shape? Zo geraak je terug in vorm!

Misschien is een van je goede voornemens ‘terug beginnen sporten’. Maar hoe geraak je nu het best terug in vorm? Deze 5 tips zetten je snel op de goede weg. En dan is het volhouden geblazen!

1. Leg de lat niet te hoog
Wandelen is een van de meest toegankelijke bewegingsvormen. Net wat je nodig hebt dus, als je al een tijdje niet gesport hebt. Lees hoe je 5 keer wint door te wandelen. Bovendien is het een leuke manier om nieuwe stukjes van België te ontdekken! Wandel je niet graag alleen? Zoek een wandelpartner, neem je trouwe viervoeter mee of schrijf je in bij een wandelclub.

2. Probeer verschillende sporten uit
Ben je er nog niet uit welke sport je al dan niet ligt, probeer dan zoveel mogelijk uit. Want volhouden is veel makkelijker wanneer je het leuk vindt. Onze tip? Spinning! Doordat je de weerstand van de fiets zelf kan instellen, kan je je eigen tempo bepalen. En het enthousiasme van de lesgever en je medesporters werkt aanstekelijk.

3. Test je flexibiliteit
Kracht en conditie zijn goede parameters voor je fysiek. Maar verlies flexibiliteit niet uit het oog. Hoe flexibeler je bent, hoe vrijer je kan bewegen en hoe beter je je kan behoeden voor blessures. Verhoog je flexibiliteit door bijvoorbeeld aan yoga te doen. Niet enkel het lichaam heeft hier baat bij. Na een yogasessie ben je ook heerlijk ontspannen.

4. Ontdek de weldadige effecten van zwemmen
Op reis of tijdens de zomermaanden duik je misschien geregeld de zee of het zwembad in. Maar probeer ook, los van de vakantiesfeer, regelmatig te gaan zwemmen. Je werkt aan je conditie zonder je gewrichten te belasten, en dat is een grote troef. Zeker als je bijvoorbeeld last hebt van je rug.

5. Gebrek aan tijd? Sport dan gewoon thuis!
Heb je weinig tijd om te sporten of ben je geen fan van groepslessen? Sport dan gewoon thuis. Online vind je een heleboel leuke workoutvideo’s. En je hebt ook een ruime keuze aan sportapps voor je smartphone. Sporten kan je nu dus overal en altijd! Geen excuses meer!

Hoe geraak of blijf jij in vorm in 2016?

Reacties
 
Plaats reactie