Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Oplossingen voor dilemma’s met gasten
Oplossingen voor dilemma’s met gasten

Wat doen met kinderen van gasten? Pasta en kip doen het altijd goed. Ook het cliché van frieten scoort. Probeer het voor hen niet te moeilijk te maken. Een lekker vervroegd dessert, en daarna wat afleiding buiten of met spelletjes creëert vaak de nodige rust.

Wat doen met de iets oudere kinderen? Behandel ze zeker niet meer als kinderen. Probeer ze zo veel mogelijk in de gesprekken te betrekken en praat ook eens over een onderwerp dat zij fijn of interessant vinden (en jij desnoods veel minder). Geven en nemen. Hoe langer je ze afsluit, hoe langer het zal duren voor ze effectief actief deelnemen aan de tafelgesprekken.

Hoe met negen zitten aan een tafel van acht? Een extra persoon valt het makkelijkst op te vangen door een aparte tafel voor het eten en de wijn. Zo staat de tafel niet vol met allerlei borden, schotels en potten en kan er comfortabel iemand extra plaatsnemen.

Wat met vegetariërs? Als je er zelf geen bent, is het soms lastig wanneer één of meerdere van je gasten geen vlees eten. Probeer er toch steeds rekening mee te houden en kies voor maaltijden waarin slechts één vleesingrediënt zit. Je kan dit zo makkelijk vervangen door een alternatief voor de vegetariërs, zonder een volledige aparte maaltijd te moeten bereiden.

Wat met geschenken? Probeer deze steeds de avond zelf in het zicht te plaatsen. Als een gast bloemen meebrengt, zet ze dan in een vaas en in de ruimte waar er wordt gegeten. Dit is een teken van dankbaarheid. Ze aannemen en onmiddellijk ergens anders plaatsen, lijkt ondankbaar. Vaak fleuren ze ook mee de kamer op. Dit geldt ook voor andere geschenken die een gast kan meebrengen.

Wat met fotoalbums? Als een gast één fotoalbum meebrengt van zijn recente reis, kan je er makkelijk even doorgaan. Maar als hij een hele stapel bijheeft, kan het soms wat storend zijn. Kijk dan in één van de fotoalbums, en probeer daarna op een ander onderwerp over te schakelen. Ook kan je steeds de andere albums verstoppen :-)

Reacties
 
Plaats reactie