Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Opgelet met snel eten
Opgelet met snel eten

We zijn erg bezig met eten tegenwoordig. We hebben niet veel tijd en we eten snel, zodat het werk direct kan hervat worden. Alleen staan we er niet bij stil, dat snel eten niet gezond is.

Je gewicht wordt bepaald door wat je eet. Klopt, maar dit is niet de enige factor. De manier waarop je eet, is minstens even belangrijk.

Gezond eten doen we best volgens de voedingsdriehoek, maar let ook op de manier waarop je eet. Mensen die hun eten snel naar binnen werken, hebben meer kans op overgewicht. Onze hersenen geven een signaal als we voldoende gegeten hebben. Als je snel eet, dan hebben de hersenen de tijd niet om dit signaal door te geven aan onze maag. We gaan onszelf dus overeten, met de nodige extra kilo’s als gevolg.

Wil je rustig leren eten? Geniet dan van het eten in het samenzijn van anderen. Eet weer eens met je gezin of ga in de cafetaria van je werk eten, in plaats van alles snel achter je PC naar binnen te werken. Probeer ook om niet te overdrijven in je hoeveelheden, zodat je wel moet stoppen als je bord leeg is en je jezelf niet kan overeten. Eet zonder afleiding. Een boek lezen of tv kijken is leuk, maar je bent niet bewust bezig met je voeding en dus zal je ook niet snel verzadigd raken.

Reacties
 
Plaats reactie