Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Ontdek nieuwe streekproducten
Ontdek nieuwe streekproducten

Vlaanderen kent heel wat streekproducten, waarachter een rijke (smaak)geschiedenis en traditie schuilgaat. Om deze te erkennen, krijgen ze het label 'Lekker van bij ons' op Vlaams (soms ook Europees niveau) 'opgespeld'. Sinds kort zijn er zes producten bijgekomen. Heb jij ze al geproefd?


1. Reynaertgebak uit Sint-Niklaas met amandelen, ananas en Grand Marnier. Een klassieker van de Sint-Niklase meesterbakkers Stevens-Decock, Chris De Visscher, Patisserie Stefan en Patisserie Thierens.

2. Hopjenever uit het Waasland, die met eigen hop van Brouwerij Verhofstede gebrouwen wordt.

3. Droge worst uit het Meetjesland van Slagerij Vermeulen in Sleidinge.

4. Droge ringworst uit Antwerpen van Slagerij Wannes.

5. Ovengebakken spek uit het Gentse van Vleeswaren Antonio in Gavere.

6. Cervela uit Midden-Brabant van Slagerij Coppens-Dirix in Zemst. Gerookt en bruin van kleur wordt de cervela een chasseur genoemd.

 

Wat opvalt? Dat wij Vlamingen echte vleeseters zijn & blijven. En: als daar een biertje of jenevertje bij gedronken wordt, kan de pret helemaal niet op. Tenminste: als je ervoor of erna toch even beweegt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeling of fietstocht in de streek van een van bovenstaande producten?

Receptidee: serveer eens een streekproduct bij het onbijt of je weekendbrunch en ga voor een stevig boerenomelet met 'lekker ovengebakken spek van bij ons', kaas, champignons en frisgroene bieslook.

Meer info over Vlaamse streekproducten vind je op www.streekproduct.be.

 

Reacties
 
Plaats reactie